Mustafa Aferin
Özgün ve farklı içerikler üreten python, linux ve teknoloji haberleri okumayı seven birisi

Limbo – Karanlığın İçinde


Ülkemizde genelde oyun diyince akla GTA, CS tarzı oyunlar geliyor ve bu tarzı dışında alışıla gelmişin dışında bir oyun görüldüğünde ise bu nasıl oyun, atari oyunu şeklinde tepkiler veriliyor. Aslında bunun en net görüldüğü yerlerden biri de PS+ oluyor.

Bildiğiniz gibi Sony her ay PS+ abonelerine her ay her platform için 2 oyun veriyor. Ve özellikle PS4 kullanıcıları verilen oyunları atari oyunu olarak nitelendiriyor.  Bu ay verilen Limbo da bu kategoride görülen oyunlardan. Ama net olarak söylüyorum ki oynamadıysanız çok şey kaçırmışsınız.

Limbo – Karanlığın içindeki cevher

Oyun çıkalı aslında uzun yıllar oldu ama PS4 üzerinde oynama fırsatına eriştiğim için ancak bu aralar oynayabildim. Oyunun başında kendimizi esrarengiz bir ormanda kardeşimizi ararken buluyoruz. Kardeşmiz ortada yok ve bizleri öldürmek isteyen tuzaklar, hayvanlar ve bir takım insanlar var. Bizim bunlara karşı kullanabileceğimiz tek şeyimiz aklımız.

Çünkü oyun temelde platform ögelerini barındıran bir bulmaca oyunu. Oyunda ilerleyebilmek için sürekli olarak etraftaki nesneleri kullanmanız gerekiyor. Bazen tek başına bir nesne yatmiyor ve kombinasyonlar yaparak kendinize çıkış yolu arıyorsunuz. Oyunu oynarken aklınıza şu söz kesinlikle gelecektir.

“AYNI ŞEYLERİ YAPIP, FARKLI SONUÇ BEKLEMEK AHMAKLIKTIR!”

Eğer oyunu oynadıysanız bana hak vereceksiniz. Çünkü oyun size farklı yolları deneyerek çıkışı bulmaya zorluyor. Çünkü bulunduğunuz zorlu durumlardan ancak tek ve akılcı bir yolu bulunuyor.

Seslendirmeler ve grafikler harika !

Evet bazılarınıza grafikler rezil olarak gelebilir ama ön yargısız oynadığınızda anlıyorsunuz ki seslendirmeler ve grafikler harika yapılmış durumda. Ormanın sesi sanki kulağınızda yankılanıyor. Siyah beyaz ile harika görseller yakalanmış. Kendinizi bir sanat resmine bakar gibi hissedeceksiniz.

Fizik çok yerinde ayarlanmış

Bu tür oyunlar için fizik dinamiklerii oyunun büyük bölümünü oluşturur. Limbo da bu konuda oldukça başarılı. Ufaklığın ağırlığını oyunla fark ediyorsunuz ve artık neredeyse onun yapabileceği hareketleri anlıyorsunuz.

Kendi türünü yarattı

Evet Limbo aslında kendi türünü yaratan oyunlardan. Çünkü platform ögelerini barındıran ve sade grafikli, fiziğe dayalı oyunlara genelde Limbo tarzı oyunlar deniyor. Bu tarz oyunlara güzel bir örnek de Türk yapımı Monochroma verilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.